Cost Consulting | Referenciák
50543
page,page-id-50543,page-template-default,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Referenciák

logok

Integrált IP-VPN hálózat és menedzselt, digitális bérelt vonali Internet szolgáltatás

Ügyfelünk felkérte cégünket IP-VPN hálózatának és bérelt vonali Internet szolgáltatásának megversenyeztetésére. Folyamatos egyeztetés mellett a felkérés után 1 héttel kiírtuk a tendert. Az elektronikus liciten részt vett a 6 vezető vezetékes telekommunikációs cég (T-csoport, Invitel, Antenna Hungária, UPC, Interware, GTS Datanet).

Időt hagyva a szolgáltatóknak a tényleges fizikai felmérésre, a kiírás után 2 héttel történt meg a tényleges versenyeztetés. A 2,5 órán keresztül tartó elektronikus liciten elért megtakarítás a két szolgáltatás viszonylatában (2 éves szerződésre kivetítve) 30 MFt lett.

A számok százalékban: a megtakarítás az IP-VPN hálózat esetében 66%, a menedzselt, digitális bérelt vonali Internet szolgáltatás esetében pedig 82% lett.

Energetikai szolgáltatás

A piacnyitás eredményeképpen már néhány éve lehetőség van az elektromos áram szolgáltatók megversenyeztetésére is. Ügyfelünk jelentős elektromos áram fogyasztását sikerült 12%-kal csökkenteni, mely összegben kifejezve éves szinten 50 MFt-os különbséget jelent.

Fix ár, nagyobb sávszélesség

Ebben az esetben arra voltunk kíváncsiak, hogy fix ár mellett ki milyen sávszélességet tud adni, vagyis a szolgáltatók a sávszélességekre licitáltak, értelemszerűen felfelé. A tender többlépcsős volt, 3 féle havidíjjal. Ügyfelünk végül a legmagasabb havídíjat választotta, miután már az is 30%-kal kedvezőbb volt, mint az előző szerződésben szereplő ár. Összességében 10x (!) nagyobb sávszélességet kapott, az eredeti ár 70%-ért.

Mobil szolgáltatás

Beszerzési társaságként egyik kiemelt területünk a mobil szolgáltatás. Miután a mobilszerződések nagy része automatikusan megújuló szerződés, ill. a folyamatos beszerzések miatt a lejáratok is eltérnek egymástól, a tender megszervezése rendkívül bonyolult volt. 105 sim kártya, összesen havi 31.000 percét fogtuk össze és tendereztettük meg. A megtakarítás elérte az 50%-ot, ami kb. 3 MFt volt.